Itt kereshet oldalunkon

Láthatósági mellények

_DSC3389hh

Vállaljuk láthatósági mellények feliratozását, emblémzását.

A biztonságos közlekedés elengedhetetlen kellékeivé váltak a láthatósági mellények. Most már nem csak az építkezéseknél használatos, hanem a gépjárművekben fellelhető biztonsági felszerelés egyik kötelezően használandó eleme. Fontos, elkülönített jelzéssel szolgál a sporteseményeken, különböző rendezvényeken és munka során is.

Rendőrök, tűzoltók és mentősök is rendszeresen magukon viselik ezeket a láthatósági mellényeket, ezzel megelőzve az esetleges baleseteket. Ezek a speciális technikával készült mellények lehetővé teszik, hogy a zord időjárási viszontagságok és a hirtelen bekövetkező sötétség ellenére is észrevehetőek maradjanak a többi ember számára.

Mitől olyan biztonságosak a láthatósági mellények?

A láthatósági mellények úgynevezett fényvisszaverő csíkokkal vannak ellátva, melyek által észrevehetővé válik a viselője. Ezeket a csíkokat úgy állítják elő, hogy üveggyöngyöket visznek fel egy frissen lefestett felületre és amikor ezek a gyöngyök beágyazódnak a felületbe, akkor egy speciális fényvisszaverő felület jön létre. Amikor megvilágítják, akkor a fénynek a legnagyobb részét egyenesen a fényforrás irányába tükrözi vissza.

E mellé a felület mellé a mellények egy igen élénk, rikító színt kapnak, melyek semmilyen természetes színforráshoz nem hasonlíthatóak, vagyis nem olvadnak bele a környezetbe. Ezáltal válik tehát valaki észrevehetővé még a legnagyobb sötétségben is.

Mire használhatóak még a láthatósági mellények? Kiknek érdemes beszerezni?

  • Mindenki számára kötelező, aki valamilyen gépjárművet vezet.
  • Kerékpározók figyelem! A túrafelszerelésből nem hiányozhat a fényvisszaverő csíkkal ellátott mellény, hiszen nem mindig lehet kiszámítani, hogy az út melyik részén éri utol az éjszaka.
  • Gyermekei védelme érdekében érdemes beszerezni egy mellényt, hiszen akár egy iskolai kirándulás vagy egy családi kiruccanás alkalmával is szükség lehet rá.
  • Az építkezések elengedhetetlen kelléke, minden munkás számára megfelelő láthatóságot biztosít.